Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: FIZJOTERAPIA  (Przeczytany 45800 razy)
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #30 : Lipiec 02, 2012, 10:42:14 »

Drodzy Rodzice, Młodsi Samuraje.

W związku z tym, że piszę pracę magisterską na temat: Wybrane cechy motoryczne u zawodników karate shotokan. Przeprowadzam badania w naszym klubie. Jestem jedyną osobą, którą podjęła się badania motoryczności u zawodników karate shotokan ponieważ badają tylko to w piłce nożnej i sportach olimpijskich a w Polsce to już w ogóle nikt nie zajmuje się badaniem motoryczności w karate ponieważ wiele ponoć naukowców myśli że karate nie wpływa na motoryczność. Lecz ja chcę udowodnić, że jednak nasza motoryczność poprzez treningi karate się rozwija.

Dlatego proszę bardzo RODZICÓW o przywiezienie Waszych pociech a naszych zawodników w miarę możliwości (jak nie w czwartek to w piątek i na odwrót)

w czwartek lub piątek (tj. 5-6.lipca) godz. 17 - 19:00 do Gimnazjum Publicznego w Pisarzowicach

z góry bardzo dziękuje za pomoc i okazane wsparcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2012, 10:53:36 wysłane przez sylwia_smajda » Zapisane
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #31 : Lipiec 03, 2012, 08:32:56 »

Dziękuje tym zawodnikom którzy się dzisiaj wstawili z grupy starszej:

Amandzie Lencewicz,

Katarzynie Ziółkowskiej,

Katarzynie Urbanowicz

Patrykowi Jarosz

Arkadiuszowi Waryga

Grzegorzowi Ziółkowskiemu.

Oraz osobą, które mi pomagały:

Agnieszka Guła,

Magdalena Bielecka,

Piotr Kozak...

POZOSTAŁE OSOBY Z GRUPY STARSZEJ 15LAT  i więcej są PROSZONE O PRZYBYCIE NA TESTY W CZWARTEK LUB PIĄTEK NA GODZ. 17:00
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #32 : Lipiec 09, 2012, 05:56:26 »

W związku z przerwą wakacyjną badania dla najmłodszych samurajów odbędą się we wrześniu tego roku
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 22, 2012, 10:41:44 »

Moi Kochani Samuraje, Drodzy Rodzice

Wiem, że mój wolontariat jako fizjoterapeuta już się zakończył być może jeszcze kiedyś będę go odbywać w naszym klubie.

Ale mimo tego jestem do Waszej i Państwa dyspozycji. Dlatego też mam ogromną prośbę

Spotkałam się z przypadkiem młodego człowieka (wiek 19-20 lat), który chodził z kolegami na siłowni zaczął brać sterydy domięśniowo w zastrzykach i niestety zaczęły mu się problemy z sercem i to dość poważne, że chłopak dużo czasu spędzał w szpitalach.

Dlatego też postanowiłam to napisać żebyście uważali na siebie. Jesteście młodzi lub mają Państwo młode dzieci,którzy pragną sobie wyrobić "ciało" - ale róbcie to z głową. to jest najważniejsze.

Macie senseja Jacka,który na pewno Wam doradzi jakie ćwiczenia na co są najlepsze oraz jestem ja. Zrobiłam kurs Medical Fitness i naprawdę nauczyłam się dużo jak zdrowo ćwiczyć aby ciało i duch był w świetniej formie mimo wielu chorób - jakie na pewno nie jednego z nas spotkały czy spotkają.

Dlatego proszę moich kolegów Samurajów jak chodzicie na siłownie to NIGDY NIE SIĘGAJCIE PO STERYDY i proszę rodziców - uważajcie Państwo na to jaką "suplementacje" biorą wasze dzieci

Dla zainteresowanych najlepszą suplementacją są:
1. zwykły zestaw witamin,
2. zdrowe odżywianie,
3. dieta bogata w produkty zawierające żelazo,
4. suplement - Wapń
.5* dla osób chcących schudnąć- dodatkowo zaleca się CHROM (dostępny w aptekach)

w/w są najbezpieczniejszymi "suplementami" jakie każdy z nas może spożywać nie martwiąc się o komplikacje, a w ręcz przeciwnie.
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #34 : Marzec 13, 2013, 09:34:00 »

Moi Drodzy (przede wszystkim osoby starsze) zauważyłam od jakiegoś czasu że mimo jakiegoś urazu (co ma miejsce poza salą treningową) przychodzicie i trenujecie..

Bardzo Was proszę o to abyście zgłaszali prowadzącemu każdy uraz, każdą dolegliwość bólową itd.

To wszystko jest dla Waszego bezpieczeństwa i już od prowadzącego będzie zależało to czy dopuści Was do treningu....

Jak ja jestem na treningu to również o wszystko zgłaszajcie, wtedy będę wstanie określić i sprawdzić co się dzieje...

Dlatego nic nie ukrywajcie dla własnego bezpieczeństwa... Zostawcie decyzję prowadzącemu czy dopuści Was do treningu...

Bardzo Was o to proszę bo sumujące się mikrourazy prowadzą do bardzo ciężkich uszkodzeń co może Was "odsunąć" od treningów na bardzo długi okres jak nie na zawszę....

Na szczęście nic tak poważnego się nie stało ale jak to się mówi "lepiej dmuchać na zimne"
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #35 : Kwiecień 08, 2013, 06:59:45 »

Witam, ukończyłam kurs z kinezjotapingu z naciskiem na medycyną sportową i sport.

Kinezjotaping - jest to zastosowanie taśm terapeutycznych

Poniżej przedstawię ich zastosowanie:

1. Ogólne zastosowanie:

- zespoły bólowe kręgosłupa
- korekcja postawy ciała
- stany pourazowe mięśni i stawów
- stany przeciążeniowe mięśni i stawów
- zwichnięcia, skręcenia, stłuczenia
- przyśpieszenie wchłaniania krwiaka, wysięki
- stymulacja mięśni osłabionych
- rozluźnienie mięśni nadmiernie napiętych
- ochrona stawów
- działanie przeciwbólowe
- redukcja zapalenia
- zmniejszenie zastojów i obrzęków limfatycznych
- zwiększenie lub ograniczenie zakresu ruchu
- stymulacja proprioceptywna (czucie głębokie)

2. Szczegółowe m.in.:

- bóle głowy / migreny
- blizny
- bóle menstruacyjne
- korekcja piersi
- choroby zatok / katar alergiczny / problem chrapania

Jest też jedna wada - nieprzyjemne ściąganie plastra. Ale na tyle plusów można wybaczyć tą jedną wadę

Osoby zainteresowane mogą się ze mną kontaktować:

e-mail: fizjoterapia_sylwia@o2.pl
gg 15856284
tel. 781 617 035 (najlepiej najpierw napisać smsa bo nie zawsze jestem w stanie odebrać telefon)

Wtenczas się umówimy i ustalimy wszystkie szczegóły.

Należy pamiętać że kinezjotaping jest formą wspomagającą - także niestety ale gdy będzie to potrzebne trzeba będzie przejść kilka innych terapii.

Jeżeli ktoś chcę poznać jeszcze szczegóły również śmiało można się ze mną kontaktować.

Wszystko robię z myślą o SAMURAJU

sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 01, 2013, 02:08:05 »

Zapraszam WAS do odwiedzania mojego bolgu jak tylko znajduje czas staram się zawsze coś tam umieścić. Jak macie jakieś pytania czy propozycje co byście chcieli wiedzieć na temat kontuzji / urazów, dolegliwości bólowych itd to piszczcie

http://onlinefizjoterapialuban.blog.pl/
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2013, 08:17:49 wysłane przez sylwia_smajda » Zapisane
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: