Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: FIZJOTERAPIA  (Przeczytany 45826 razy)
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« : Listopad 09, 2011, 09:45:49 »

Witam Wszystkich Samurajów...

Od dnia 2011-11-21 w naszym Klubie zaczniemy działać w zakresie fizjoterapii.

Jeżeli ktoś z Was ma lub będzie miał jakiekolwiek schorzenia ze strony układu ruchu:
- kontuzje,
- dolegliwości bólowe kręgosłupa i stawów obwodowych,
- przeciążeń statycznych i dynamicznych narządu ruchu,
- zaburzeń napięcia mięśniowego,
- i inne.

Śmiało możecie liczyć na pomoc - z zakresu fizjoterapii:
- masaże,
- ćwiczenia itd...

Na chwilę obecną proszę o wcześniejsze powiadomienie mnie (jeżeli ktoś czuje że potrzebuje masażu itd) i ustalimy termin wizyty, który będzie się odbywał na terenie naszego ośrodka szkoleniowego lub jeżeli ktoś nie chce tracić treningu to prawdopodobnie w jednej z przychodni POZ

kontakt:
fizjoterapia_sylwia@o2.pl   lub smajda1@o2.pl
tel. 781 617 035 (dzwonić tylko po godz. 15:00 w tygodniu prócz weekendów)

Wszelkie informację będą pojawiać się w danym wątku - także polecam do częstego odwiedzania
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2011, 09:49:15 wysłane przez sylwia_smajda » Zapisane
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Listopad 10, 2011, 07:05:37 »

Przypominam Wszystkim Samurajom o zrobienie aktualnych badań lekarskich w poradni medycyny sportowej w Zgorzelcu przy ul. Warszawskiej 30

Jeżeli ktoś potrzebuje druków do laryngologa i / lub okulisty proszę o kontakt ze mną, gdyż takie druki posiadam...
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Listopad 14, 2011, 08:11:18 »

Jeżeli chodzi o Wasze pytania kiedy będę masaże robić otóż,
Najpierw proszę mnie powiadomić o zaistniałych dolegliwościach bólowych  bądź o danym dyskomforcie a wtenczas ustalimy termin. Najprawdopodobniej będą one podczas treningów. Czas masażu zależy od obszaru dolegliwości - także ciężko mi powiedzieć ile będzie on wynosił ale wydaje mi się że maksymalnie 20min nie więcej, biorąc moje codzienne doświadczenie masażu w Przychodni

Jednakże osoby zainteresowane masażem proszę o wcześniejszy kontakt ze mną (podany w poprzednich wiadomościach) a wszystko powiem co i jak

« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2011, 08:14:12 wysłane przez sylwia_smajda » Zapisane
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Listopad 16, 2011, 08:32:08 »

Jak na obecną chwilę w poniedziałki na terenie klubu w Pisarzowicach jest możliwość masażu.

Proszę tylko o kontakt ze mną w celu uzgodnienia wszystkiego, Można kontaktować się również na GG 15856284
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Listopad 18, 2011, 05:41:01 »

Drodzy Samuraje,

niektórzy z Was pytali się mnie co można zrobić gdy boli kręgosłup. Otóż ciężko jest coś indywidualnie polecić gdyż o danym bólu nie wiem nic. Tzn nie wiem jak silny jest, kiedy występuje, nie znam przyczyny itd.

Jednakże ze względu na to iż jesteście młodzi to mogę tylko przypuszczać że zwyrodnienia czy dyskopatie na pewno Was nie dotyczą

i co mogła bym polecić to utrzymywanie kręgosłupa w jego fizjologicznych krzywiznach - w każdej czynności życia codziennego należy pilnować tego aby był on "prosty" (gdy siedzimy, stoimy, śpimy, w toalecie codziennej itd).

Należy również pamiętać aby systematycznie wzmacniać mięśnie kręgosłupa.

Tylko tyle mogę Wam polecić nie znając przyczyny jaka Was dotyczy wywołując dane bóle kręgosłupa.

Jednakże gdy ktoś chce indywidualnej porady i pomocy w leczeniu tego bólu to śmiało możecie się ze mną kontaktować.

Na treningu również ale po wcześniejszej informacji że coś jest nie tak abym mogła wziąć ze sobą odpowiednie karty badań.  Ponieważ w trakcie 5 min przerwy przed treningiem ciężko mi uzyskać od Was odpowiednie informację.

Dlatego zwracam się z prośbą do WAS o wcześniejszy kontakt ze mną, abyśmy mogli umówić się nawet na konkretną godzinę przed treningiem w celu uzyskania dokładnych informacji przeze mnie dotyczących WAS dolegliwości.

Śmiało możecie liczyć na mnie 24 godz na dobę kontaktując się ze mną  codziennie a nie tylko w godzinach treningu
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Listopad 22, 2011, 06:03:57 »

Masaże w naszym klubie będą wykonywane w poniedziałki w godzinach treningów - na samym początku tuż przed rozgrzewką... maksymalnie 1 osoba

Inne terminy proszę ze mną ustalać osobiście a wtenczas ustalimy również czas i miejsce..

___
kontakt:

tel. 781 617 035
gg 15856284
e-mail fizjoterapia_syliwa@o2.pl ; smajda1@o2.pl
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2011, 09:52:42 wysłane przez sylwia_smajda » Zapisane
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Grudzień 05, 2011, 06:15:02 »

w dniach 5- 7.12.2011 będę nie obecna podczas godzin treningu z powodu nabierania wiedzy z zakresu metod diagnostyki funkcjonalnej

jeżeli cokolwiek działoby się to proszę o nie zwłoczny kontakt 781 617 035

sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Grudzień 23, 2011, 07:00:08 »

Moi Drodzy Samuraje Starsi i Młodsi

Chciałabym Wam życzyć Wesołych i Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych rodzinnie oraz Szczęśliwego Nowego Roku i oby był lepszy od teraźniejszego....

Przede wszystkim życzę dużo zdrowia (co jest najważniejsze) oraz dużo dużo szczęścia.

Pamiętajcie, że karate jest sposobem  Waszego życia. Tak jak jedna z 12 zasad mówi: "niepowodzenie uderza w nas bardziej rezygnacją" więc i Wy walczcie nie tylko na macie ale również w życiu, Mimo wyniku - nie poddawajcie się bez względu na to jak się to zakończy..

Dużego ducha walki WAM życzę - w życiu codziennym i na treningach...

sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Styczeń 12, 2012, 03:58:58 »

Od lutego jak będzie znowu możliwość uczęszczania na siłownie zainteresowanym będę mogła również pomagać na treningach na siłowni..

Ale proszę o wcześniejszy kontakt
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Styczeń 12, 2012, 04:13:49 »

Mam do WAS PROŚBĘ!! Synek mojej znajomej bardzo ciężko choruje i potrzebny jest każdy grosz na jego rehabilitację. przedstawię Wam wiadomość jaką mi napisała:

Nasz synek Andrzejek urodził się 1 lutego 2011 roku, zaraz skończy roczek. W tym okresie dzieci najczęściej już chodzą męcząc przy tym słodko swoich rodziców, gdyż wszędzie ich pełno . Nas to niestety nie dotyczy, nad czym ubolewamy z całego serca. Andrzejek nie jest w stanie na chwilę obecną utrzymać w pionie swojej główki, co w konsekwencji niesie z sobą ciągłe leżenie i obserwowanie świata z pozycji leżącej. Chciała bym napisać, że nasz mały Andrzejek nie ma już żadnych innych problemów. Tak nie jest. Andrzejek jeszcze nie mówi, jego lewa strona (głównie rączka) ma obniżone napięcie mięśniowe, nic w nią nie chwyta, najczęściej jest przykurczona, nie przekręca się z plecków na brzuszek i na odwrót, a przyczyną tego wszystkiego jest wrodzona wada mózgowia, wielkogłowie, niedowład połowiczy lewostronny oraz obniżone napięcie mózgowe. Dużo strasznych pojęć, których wielu z nas nie rozumie, jednakże wcześniej wyjaśniłam mniej więcej jak to wygląda. Jedyną nadzieją na lepsze jutro jest ciągła i systematyczna rehabilitacja, która sporo kosztuje, a na NFZ za bardzo nie ma co liczyć, bo kolejki w grudniu ubiegłego roku sięgały już czerwca tego roku, a dla naszego Andrzejka liczy się czas, są widoczne rezultaty i nie możemy z tego zrezygnować.
Dlatego zwracamy się do Was z ogromna prośbą, abyście w okresie rozliczeniowym kierowali się sercem i 1% podatku przeznaczyli na rzecz rehabilitacji naszego syna bądź dobrowolnie wpłacali pieniążki na konto, a o to potrzebne dane:

Łużycki Oddział Polskiego Towarzystwa Walki z Kalectwem
Lubań, ul. Armii Krajowej 30, skr. poczt. 4 B. Chrobrego 3
REGON: 020848045 NIP: 613-15-44-169
KRS: 0000312447

Bank Zachodni WBK oddział w Lubaniu
72 1090 1955 0000 0001 1109 8221
Z dopiskiem „POMOC DLA ANDRZEJKA”

Bardzo chciałabym abyśmy POMOGLI - gdyż dziecko nie jest niczemu winne... Bardzo Was proszę o wyrozumiałość i pomoc...
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : Styczeń 30, 2012, 09:45:25 »

Szanowni Samuraje,

ze względu na trwającą nadal sesje egzaminacyjną na moich studiach nie jestem obecna na terenie klubu jednakże zawsze można do mnie dzwonić bądź pisać e-maile. To że mnie nie ma nie oznacza że nie będę Wam pomagać.

Prawdopodobnie dopiero w połowie lutego (dokładnie 13lutego) będę już obecna podczas treningów - w najgorszym wypadku po 18.02.2012r.

Uprzejmie również proszę o powiadamianiu mnie o zaistniałych urazach / kontuzjach jakie Was dosięgły w celu uzupełnienia Waszej dokumentacji. (zarówno starszej gwardii jak i młodszej).

Ze względu na małe problemy wywiadu fizjoterapeutycznego podsumowującego rok 2011 nie będzie go - jednak proszę Wszystkich zawodników o przesłanie meila z wiadomością o treści  (dotyczy to osób które mi tych danych nie podały)

- imię i nazwisko
- nr telefonu (w celu lepszego kontaktu z zawodnikami)
- stopień zaawansowania karate
- data urodzenia
- waga
- wzrost
- data badania lekarskiego (aktualna kiedy była robiona i kiedy ma być następne)
- urazy / kontuzje jakie były w ostatnich latach Waszego życia.. (rodzaj kontuzji oraz data)

to wszystko proszę wysyłać na fizjoterapia_sylwia@o2.pl
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Luty 07, 2012, 03:10:30 »

Kochani po raz kolejny proszę o przesłanie e-maili  - jeżeli ktoś nie posiada e-maila to proszę przygotować to na kartce papieru i przynieś dnia 20.02.2012 do sekcji Pisarzowic w godzinach treningu oraz w dniu 22.02.2012 do sekcji w Lubaniu w godzinach treningu.

______
wszelki kontakt fizjoterapia_sylwia@o2.pl  tel 781 617 035 (dzwonić po godzinie 15:00 tylko w tygodniu)
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Luty 14, 2012, 07:17:29 »

Moi Drodzy do dzisiejszego dnia nie otrzymałam żadnego e-maila z w/w danymi, które są potrzebne do utworzenia każdego z zawodników klubu - karty..

W związku z tym, że nikt od dwóch miesięcy ciągłego informowania przeze mnie, nie wysłał mi swoich podstawowych danych, to przygotujcie się na to iż będą w klubie robione badania przeze mnie. Więcej informacji podam niebawem po uzgodnieniu wszystkiego z zarządem klubu.

Także proszę śledzić wątek i trzymać się terminów!!!

To wszystko jest robione tylko dla Was aby treningi szły wyższym poziomem - ponieważ bardzo ważna jest także kondycja, szybkość, wytrzymałość, równowaga, koordynacja, itd a to wszystko będę mogła wprowadzać w życie klubu i odciążyć trenerów od tego aby oni zajęli się przede wszystkim treningami technicznymi z zakresu karate czy combat, ale to  dopiero po uzyskaniu od WAS WSZYSTKICH kilku wiadomości. ponieważ jako fizjoterapeuta muszę wiedzieć niektóre rzeczy na temat każdego z zawodników aby odpowiednio dobrać trening do każdego z WAS.

Dlatego też śledźcie ten wątek.. ponieważ po uzgodnieniu wszystkiego z zarządem klubu podam cały plan dotyczący roku szkoleniowego na okres 2012...

« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2012, 07:24:02 wysłane przez sylwia_smajda » Zapisane
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Luty 15, 2012, 09:49:20 »

SAMURAJE !!!

Bardzo proszę na dzień dzisiejszy o 100% obecność na treningu w dniu:

05.03.2012 dla Sekcji Pisarzowice

07.03.2012 dla Sekcji Lubań

w tym czasie odbędą się badania zawodników.. proszę jeszcze śledzić wątek ponieważ terminy mogą ulec zmianie...
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2012, 08:55:11 wysłane przez sylwia_smajda » Zapisane
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : Luty 21, 2012, 04:53:57 »

Byłam dzisiaj osobiście na siłowni o informacje co do uczęszczania do niej z naszego klubu. Osoba tam pracująca nie miała żadnych informacji od właściciela dlatego też dopiero jutro otrzymam dokładne informacje co do uczęszczania na siłownie. Czy już można do niej chodzić i czy nadal dwa razy w tygodniu...

Jutro podam konkrety

_ więcej na stronie 2
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2012, 04:40:06 wysłane przez sylwia_smajda » Zapisane
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do: