Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: WIGILIA 2012!!  (Przeczytany 20044 razy)
ziółko
Newbie
*

« : Grudzień 11, 2012, 12:30:43 »

Nadchodzi najważniejszy okres w roku, Święta Bożego Narodzenia. Ten czas spędzamy z rodziną i bliskimi w atmosferze ciepła, radości, kiedy to dzielimy sie opłatkiem i życzymy sobie wszystkiego co najlepsze, wspominamy przeszłość i planujemy przyszłość. W związku tym członkowie Klubu Sportowego Samuraj organizują WIGILIĘ, dla tych wszystkich, którzy czują się "samurajami". Święta to czas łączący pokolenia, dlatego zapraszamy wszystkich nawet najmłodszych i najstarszych Samurajów z wszystkich naszych sekcji: Lubań, Pisarzowice, Combat oraz Świeradów, jak również tych którzy z jakiś powodów musieli na trochę rozstać się z klubem.
Wigilia odbędzie się w dniu 19.12.2012 r (środa).
Wszystkich chętnych, którzy mają ochotę uczcić ten czas wspólnie prosimy o wpis na forum.

sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Grudzień 11, 2012, 05:19:48 »

ja jestem jak najbardziej za tym jak coś trzeba szykować to czekam na "rozkazy"
mała
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 11, 2012, 10:10:15 »

Hej, ja rowniez jestem za tym ŚWIETNYM pomysłem.
Tak jak mowiłam ja załatwiam soki w duzych ilościach, wiec niech nikt juz ich nie przynosi!!
Pozdrawiam MAŁA
ziółko
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 12, 2012, 11:09:30 »

Widzę że napoje Aga organizuje
Ja z Robaczkiem planujemy zrobić dwie miseczki "Sałatki Młynka"
SulfSergeant
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 12, 2012, 10:29:38 »

Wchodzę w to, obliguję się przyniesienia pierogów z pieczarkami i kapustą. Bierzmy pod uwagę, że będzie nas dużo... jedna osoba to za mało :-)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2012, 06:35:24 wysłane przez SulfSergeant » Zapisane
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Grudzień 13, 2012, 08:32:42 »

Ja też będę mieć  pierogi ale ruskie - bo na inne składników nie bedę mieć no i brak umiejętności do innych ;p ale weźcie noże bo nie wiem jak one wyjdą
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Grudzień 13, 2012, 09:07:30 »

zmiana planów będę pierogi z grzybkami ;p a nie ruski ponoc są lepsze
ziółko
Newbie
*

« Odpowiedz #7 : Grudzień 13, 2012, 09:21:44 »

Sylwia, ale przynies tez troche ruskich:)
Lucky Luke
Newbie
*

« Odpowiedz #8 : Grudzień 13, 2012, 02:16:11 »

Z uwagi na to, że "Ryba wpływa na wszystko" - przyniosę śledzie po wiejsku, z grzybami, po grecku itp.
Z tego co wiem to Arek przyniesie śledzie w śmietanie.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2012, 07:51:09 wysłane przez Lucky Luke » Zapisane
sylwia_smajda
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Grudzień 13, 2012, 03:57:58 »

ok postaram się ;p też ruskie ale zobacze co będę mieć na stanie....
samuraj
Global Moderator
Newbie

samuraj

« Odpowiedz #10 : Grudzień 13, 2012, 08:55:45 »

Z mojej strony gorąco zachęcam do udziału w tak ważnym dniu, jakim jest spotkanie wigilijne, rozszerzone w  drugiej części o krótkie sprawozdanie i niespodzianki. Chciałbym zakomunikować, iż na Nasze spotkanie przybędą także zaproszeni goście - "Przyjaciele Samuraja" oraz część rodziców. Zachęcam do udziału w spotkaniu i organizacji tego przedsięwzięcia - sensei Jacek Jaworski

sensei Jacek
Noctis
Newbie
*

« Odpowiedz #11 : Grudzień 14, 2012, 09:18:19 »

Tak jak już Ziółko napisała robimy saładkę , ale jeszcze zatrudniłam mamę do zrobienia ciasta:) Szykuje się niezła wigilia, tylko czy znajdziemy kogoś do zrobienia uszek...( Piotrek, może jednak?)
ziółko
Newbie
*

« Odpowiedz #12 : Grudzień 14, 2012, 09:24:17 »

Jak już ustalilśmy w środę oprawę muzyczną zapewnia Andrzej (został wytypowany do tego demokratycznym wyborem, tylko on ma gitarę i umie śpiewać:P ), a znając Jego możliwości wokalne będziemy śpiewać całą noc...
SulfSergeant
Newbie
*

« Odpowiedz #13 : Grudzień 14, 2012, 09:57:33 »

No nie wiem czy bede w stanie zrobic jeszcze uszka, nie sądzę. Zrobie pierogi, to na pewno. Czy uda mi się coś więcej, okaże się na miejscu, ale proszę nie liczyć na to na 100% . Chciałbym zaproponować ewentualnie kupno uszek gotowych, w markecie. Kilka paczek (4-5) chyba by starczyło. Wedle tradycji zjeść z barszczem trochę i przejść do konkretów Jestem w stanie zakupić jedna, ewentualnie dwie paczuszki.
ziółko
Newbie
*

« Odpowiedz #14 : Grudzień 14, 2012, 10:07:14 »

Piotruś widzę że nie dasz sie namówić na zrobienie tych uszek , więc bardzo dobry pomysł z kupnem. Może kup jedną paczuszkę a ktoś inny zadeklaruje się na kolejne 2
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: